joomla

21 листопада, у День Собору Архистратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних, Свято-Михайлівська парафія Млинова відзначила своє храмове свято. Напередодні увечері було відслужено Всенічне бдіння.

У святковий день Божественну Літургію очолив Млинівський благочинний протоієрей Володимир Левандовський у співслужінні численного духовенства Млинівського благочиння, монахів із Пляшеви, духовенства Волинської єпархії.

Проповідь виголосив протоієрей Степан Тростянчук. Він привітав усіх присутніх зі святом і зазначив, що для кожної людини важливою є віра і молитва за своїх ближніх, за себе, а у теперішній час – особливо за свою державу і її народ.

Із вітальним словом до присутніх звернувся настоятель храму протоієрей Тарас Варварук. Він подякував усім, хто долучився до спільної і такої важливої роботи – підготовки до святкування.

Теплі слова прозвучали на адресу сестриць на чолі із Анною Ковальчук. Саме ці невтомні жінки, хоч уже і поважного віку, попрацювали найбільше, адже їм довелося дати лад і вишивками, якими такий багатий наш храм, і церковному начинню, і облаченню.

У цей день по-святковому звучали літургійні твори у виконанні хорів нашого храму. По завершенні святкового молебню дитячий хор дав невеличкий концерт.

Насамкінець усі присутні отримали у подарунок перший випуск часопису Свято-Михайлівського храму «Благовіст», у якому розміщено матеріали і з історії свят, і новини парафії, і дитячу сторінку, і ряд інших цікавих матеріалів.

Сподіваємось, наша парафія житиме так само дружно, як і досі, працюватиме над упорядкуванням приміщення храму та прилеглої території, продовжуватиме вже існуючі традиції та започатковуватиме нові. А головне – житиме у мирі і злагоді один із одним, і з Богом.


Світлана Швайчук,

учитель Недільної школи
Свято-Михайлівського храму