joomla


23 листопада 2014 року, у неділю 24-ту після П'ятидесятниці, на парафії святого рівноапостольного князя Володимира у Франкфурті-на-Майні (ФРН) відбулося урочисте архієрейське богослужіння, яке звершив голова Управління зовнішніх церковних зв'язків архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, який з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відвідував українську громаду у Німеччині.

За богослужінням архіпастирю співслужив заступник голови УЗЦЗ архімандрит Кіріон (Інасарідзе).

Наприкінці богослужіння архієпископ Іларіон звернувся до віруючих з проповіддю на тему євангельської притчі про милосердного самарянина, в якій закликав проявляти милосердя до кожного, хто потребує від нас допомоги. У своєму слові архіпастир торкнувся і сучасного становища України, розповів про єдність, милосердя і жертовність українського народу, які проявляються у допомозі армії, переселенцям і людям, які живуть на окупованих проросійськими терористами територіях, а також про соціальне служіння Церкви в даних умовах. Архіпастир висловив подяку українській громаді в Німеччині, яка активно надає допомогу військовослужбовцям та співвітчизникам в Україні.

Після Божественної літургії голова Української Громади у Франкфурті-на-Майні Олексій Ємельяненко запросив присутніх оглянути виставку, присвячену річниці Голодомору-геноциду 1932-1933 років, яка була підготовлена двома мовами - українською і німецькою. Цю виставку люб'язно надала Центральна Спілка Українців у Німеччині на чолі з пані Людмилою Млош (Берлін, ФРН).

Нагадаємо, що напередодні відбулась акція "Незгасима свічка", яка вже традиційно організовується Українською Громадою у Франкфурті-на-Майні в центрі міста на площі перед Старою Оперою. Під час акції була відслужена панахида за упокоєння душ невинно убієнних голодом українців і вкотре виcловлена спільна вимога українців до уряду ФРН та особисто до Федерального Канцлера Німеччини пані Ангели Меркель - визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу.

За інформацією cerkva.info