joomla

26 січня в приміщенні Рівненського єпархійного управління відбулася ротаційна зустріч Рівненської міжцерковної ради. Основним питанням обговорення був податок на "нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки", введений в дію постановою Уряду ще 1 січня 2013 року. Згідно букви закону було визначено перелік об’єктів житлової нерухомості, або підсобних приміщень, які не є об’єктом оподаткування. Церкви та релігійні організації, як відомо, не увійшли в цей перелік, тому підпадають під оподаткування.

На запрошення РМР (Рівненської міжцерковної ради) для участі в її роботі прибув депутат Рівненської міської ради Олександр Чубай, який і роз’яснив суть цього закону. Деталі про податок та про його нарахування можна отримати в податковій інспекції. Відповідно до цього, РМР вирішила направити черговий лист до Президента України, за прикладом регіональних міжцерковних рад, а також до влади міста про те, щоб Церква та релігійні організації, які мають законодавчий статус неприбуткових, були включені в об’єкти неоподаткування.

IMG 20150126 163428

В даній зустрічі РМР взяла участь психолог-волонтер Ольга Яковлєва з волонтерської організації "психологічна допомога Майдану", яка закликала РМР долучитись до справи реабілітації поранених воїнів АТО, а також родин, члени котрих загинула в ході АТО. Було повідомлено про те, що переселенцями та біженцями Донбасу, які потребують адаптації на Рівненщині займається управління соцзахисту населення, а при МНС в Рівному можна звертатись до уповноваженого з даного питання Ткачука Сергія Олександровича ( т. 0951500251).


Прот. Сергій Лучанін,
кандидат богословських наук,
член національної спілки журналістів України,
постійний представник єпархії В РМР