joomla

Ми уже повідомляли, що зранку 20 квітня 2015 року духовенство Московського патріархату разом із проплаченими «монахами за викликом» захопили Свято-Успенський храм у селі Птича Дубенського району. Ввечері того ж дня, на сайті Рівненської єпархії Московського патріархату вчергове з'явилася брехлива інформація стосовно цих подій, в якій вони намагаються виправдати свої дії.

Перш за все представники «канонічної церкви» знову неправдиво звинувачують УПЦ Київського Патріархату у зриві всіх домовленостей, що є м’яко кажучи, справжнім блюзнірством. Адже як можна говорити про якійсь порушення домовленостей, коли на всі пропозиції Київського Патріархату звершувати у храмі почергові богослужіння (що могло б внести міжконфесійний мир в селі) у духовенства МП відповідь одна: «митрополит Варфоломій почергових богослужінь не благословляє»!!!

Цинічною неправдою Московського патріархату є повідомлення, що нібито «Від багатьох «захисників» храму тягнуло спиртними напоями, і вони постійно курили цигарки біля святині». При цьому «канонічні» замовчують як секретар Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату прот. Віталій Герлинський, цього ж дня у Птичі, показово, у присутності всіх людей, наказував п’яного клірика своєї єпархії!!!

Не менш цинічним є повідомлення представників УПЦ МП, що «вони мирно покинули територію Свято-Успенського храму». Дивно, про який мир тут йдеться? Коли саме вони зрізали замки з храму і увірвались до нього!!! Коли вони місцевому жителю «мирно» вибили зуби!!! Коли саме у їхніх «паломників» правоохоронці вилучали ножі та плату бойовикам: дві пачки купюр зовні схожих на долари, гривні та білоруські рублі!!! Коли саме їхні «прихожани» кидалися на журналістів, намагаючись потрощити камери та фотоапарати...

І саме такими діями Московський патріархат знову показав своє справжнє лице. І тому шановні представники «канонічної церкви», перед тим як щось брехливе писати, пам’ятайте краще слова Христові: «Чому ж ти бачиш скалку в оці брата твого, а колоди, що є в оці твоєму, не відчуваєш?» (Мф. 7,3).

Прес-служба Рівненської єпархії

фото erve.ua