joomla

30 вересня 2015 року, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав село Бортниця Дубенського району, де звершив чин освячення храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії та очолив в новоосвяченому храмі Божественну літургію.

За богослужінням владиці співслужили: благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, настоятель храму протоієрей Володимир Левицький та прибуле духовенство.

Разом з духовенством та чисельною паствою, молились представники місцевої влади: голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк та в.o голови Дубенської районної ради Олександр Козак.

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив протоієрея Володимира Левицького черговою богослужбовою нагородою – правом носіння палиці.

Після Євангельського читання архіпастир звернувся до пастви з повчальним словом.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви. Помолились також за упокій загиблих на Донбасі воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави, та всіх загиблих на Майданах.

По завершенні Божественної літургії архієпископ Іларіон з духовенством та вірними вклонилися Чесному і Животворчому Хресту Господньому.

Потім архіпастир привітав настоятеля та громаду із знаменною подією у їхньому житті, та нагородив активних парафіян Архієрейськими благословенними грамотами.

Прес-служба Рівненської єпархії