joomla

27 вересня, коли Свята Православна Церква вшановує Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, Хрестовоздвиженська парафія села Богдашів Здолбунівського благочиння святкувала своє престольне свято.

Цього погожого дня на запрошення настоятеля храму прот. Тарасія Волянюка прибуло численне духовенство з різних куточків Рівненської єпархії. Богослужіння очолював благочинний Здолбунівського району прот. Пало Джура, якому співслужили: настоятель храму прот. Тарасій Волянюк, ігумен Димитрій (Ющак), ректор Рівненської духовної семінарії прот. Віталій Лотоцький, проректор з виховної роботи РДС прот. Ігор Кучерук, та інші священнослужителі, які прибули на свято.

Після Євангельського читання проповідь виголосив прот. Миколай Капітула у якій розкрив суть свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього і наголосив на важливості шанування Живоносного Древа, православними християнами. Після за причасного стиха з повчальним словом до присутніх звернувся прот. Іоанн Дуда.

Завершилось урочисте Богослужіння, з нагоди престольного свята, традиційним хресним ходом по завершенні якого благочинний Здолбунівського району Павло Джура, ще раз привітав всіх присутніх з храмовим святом.

В кінці настоятель храму прот. Тарасій Волянюк подякував прибулим священикам за спільну службу, а також відзначив жертводавців наголосивши на важливості їхнього внеску у розбудову парафії.