joomla
 

23 жовтня Свята Православна Церква вшановує всіх святих землі Волинської. Цього дня Високопреосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький очолив святкове Богослужіння у нижньому храмі Свято-Покровського кафедрального собору, котрий освячений на честь всіх Волинських святих.

Під час Літургії владиці співслужило соборне духовенство. Після за причасного стиха з повчальною проповіддю до вірних звернувся клірик кафедрального храму прот. Петро Мартинюк.

Завершилось святкове богослужіння молебнем, котрий з благословення архієпископа Іларіона, очолив старший священик кафедрального храму прот. Роман Довбета. Молитву було звершено біля ковчегу з мощами преподобних отців Києво-Печерських, серед котрих є багато угодників Божих, які відносяться до числа небесних покровителів Волинської землі. Також, було винесено для поклоніння ковчег з перстом великомученика і цілителя Пантелеймона, ця святиня вже багато років зберігається в Свято-Покровському соборі і щовівторка перед нею відправляються молебні.

В кінці святкування до всіх присутніх звернувся старший священик Покровського кафедрального собору прот. Роман Довбета, який привітав від імені владики Іларіона всіх з престольним святом – днем пам’яті всіх святих землі Волинської і побажав усім молитовного заступництва небесних покровителів нашої землі.

прот. Миколай Капітула,

клірик Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне