joomla
 

17 листопада Високопреосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький з архіпастирським візитом відвідав Свято-Покровську парафію с. Козин, Радивилівського благочиння.

У рамках візиту керуючий єпархією звершив Божественну літургію у парафіяльному храмі та освятив скульптурне зображення Пресвятої Богородиці.

На церковному подвір’ї владику зустріли місцеві діти, які віршами привітали архіпастиря.

У храмі до архієпископа Іларіона звернувся настоятель прот. Юрій Кравчук, котрий запросив архієрея очолити святкове Богослужіння.

За літургією владиці співслужили: намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах ігумен Митрофан (Бутинський), благочинний Радивилівського благочиння прот. Ігор Данилюк, благочинний Демидівського благочиння прот. Василій Іванник, настоятель храму прот. Юрій Кравчук та духовенство єпархії.

Спів Богослужіння виконував архієрейський хор «Оранта», котрий прибув з м. Луцьк.

По закінченні літургії відбувся хресний хід на острів Замок, де було освячено скульптурне зображення Пресвятої Богородиці.

Потім архієпископ Іларіон виголосив повчальну проповідь та нагородив фундаторів Зубневича Степана Павловича та Дубинецького Петра Онуфрійовича Архієрейськими благословенними грамотами.

Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Радивилівського благочиння