joomla

6 травня 2013 р., у Світлий понеділок, престольний празник відзначила громада Свято-Воскресенського кафедрального собору м. Рівне.

Напередодні, 5 травня ввечері, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, у Воскресенському соборі звершив Великодню вечірню.

В сам день свята, владика Іларіон, у співслужінні старшого священика Воскресенського собору прот. В'ячеслава Грицака, старшого священика Покровського собору прот. Романа Довбети, кліриків Свято-Воскресенського і Свято-Покровського кафедральних храмів та численного духовенства Рівненської єпархії очолив у кафедральному соборі Божественну літургію.

Після запричасного стиха прот. Роман Довбета прочитав Пасхальне послання архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою.

Потім архіпастир привітав духовенство та парафіян кафедрального собору з престольним святом та відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив Панасюка Юрія Яковича орденом Святого Юрія Переможця.

Також владика Іларіон вручив Патріаршу грамоту з відзнакою Мосійчуку Андрію Вікторовичу та Архієрейські благословенні грамоти активним парафіянам Воскресенського собору.

Завершилось Богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії