joomla

19 серпня Православна Церква відзначила велике двунадесяте свято – Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

В цей день, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звершив святкову Божественну літургію з нагоди престольного свята у Спасо-Преображенському храмі м. Дубно.

Владиці співслужили: архімандрит Митрофан (Бутинський), благочинний Дубенського міського благочиння прот. Василій Лозинський, настоятель храму прот. Богдан Кецко та запрошене духовенство.

Богослужіння своїм співом прикрасив кватртет під керівництвом Валентина Бабича, в якому взяли участь ієрей Ігор Волянюк, ієрей Олександр Тимощука та Дмитро Кецко, котрі виконали зустріч владики і декілька інших творів на літургії та парафіяльний хор під керівництвом матушки Ярослави Кецко.

По завершенні літургії Архіпастир освятив виноград та плоди, принесені вірними, а також відзначив церковний притч та парафіяльний хор Архієрейськими Благословенними грамотами.

Варто відзначити та подякувати Богомазу Віктору Йосиповичу, Покровському Юрію Антоновичу, Стрільчуку Миколі Леонтійовичу та іншим жертводавцям храму за сприяння у підготовці храмового свята.

Важливо також згадати, що Свято-Преображенська церква у м. Дубно є однією із найдревніших святинь та духовних осередків Волині кінця XVI – XVII ст. Зведена вона на пожертви князів Острозьких, а богослужіння в ній звершував сам преподобний Іов (Залізо) Почаївський.

Назар Кецко,
парафіянин храму