joomla

14 жовтня своє храмове свято відзначила Свято-Покровська парафія с. Велика Омеляна Рівненського районного благочиння.

З цієї нагоди у місцевому храмі було звершено святкову Божественну літургію яку у співслужінні настоятеля Свято-Антоніївського храму с.Вересневе прот. Сергія Павельчука, настоятеля Свято-Параскевського храму с. Дядьковичі прот. Олександра Кулика, настоятеля Петропавлівського храму смт. Квасилів прот. Ігора Кучерука, настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Городок прот. Тараса Климовича, настоятеля храму на честь Зачаття Іоанна Хрестителя с. Забороль свящ. Миколая Збитковського, клірика Свято-Софійської парафії м. Рівне свящ. Володимира Тимківа, настоятеля Свято-Успенського храму с. Караєвичі свящ. Ігора Заборного, клірика Свято-Іллінського собору м. Дубно свящ. Ігора Волянюка та настоятеля храму свящ. Корнелія Хруща очолив проректор Рівненської духовної семінарії прот. Тарас Волянюк.

Після запричасного стиха з проповіддю до вірних звернувся прот. Олександр Кулик котрий розповів про важливість і необхідність для українського народу шанування свята Покрови Божої Матері.

По завершенні богослужіння прот. Тарас Волянюк розповів присутнім про історію виникнення свята та побажав парафії залишатися з миром і не забувати дякувати Пресвятій Богородиці за добродійства котрі Вона посилає молячись Богу за всіх християн.

В свою чергу настоятель храму свящ. Корнелій Хрущ подякував духовенству та вірним за спільну молитву та з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона вручив Михасику Григорію Сергійовичу та Матвійчук Вірі Гнатівні Архієрейські благословенні грамоти.

свящ. Корнелій Хрущ,
настоятель Свято-Покровського храму с. Велика Омеляна