joomla

У неділю, 13 жовтня 2013 року у Володимирецькому районному Будинку культури проходило свято «Духовні піснеспіви», приурочене 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

На початку свята до присутніх звернувся благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Віталій Боднар. Він подякував владі й присутнім, і пов’язав сьогоднішню подію із роками Хрещення Київської Руси-України князем Володимиром та зростаючим впливом нашої прадержави на політику тогочасної Візантії та Європи.

Сьогодні перед нашим народом, як і 1025 років тому, постає вибір подальшого шляху. Як і перед князем Володимиром, так і нині перед Президентом України Віктором Януковичем стоїть серйозний державницький вибір.

Заступник голови РДА Ярослав Березюк щиро привітав учасників районного фестивалю «Духовні піснеспіви», окресливши роль цього свята в житті православних громад. Він наголосив, що місцева влада робить усе можливе для успішної діяльності всіх релігійних конфесій та їх консолідації в суспільстві. За словами Ярослава Березюка, в РДА проведено «круглий стіл» за участю представників усіх релігійних конфесій які діють на території Володимиреччини. Він також торкнувся історичної паралелі від Аскольда і до наших днів, описавши доленосний вибір Київської Русі, що стала колискою нині великих і могутніх держав.

«Україно, молюся за Тебе», «З плачем і сльозами до Тебе йдемо» – такими духовними піснями вітав глядачів церковний хор Володимирецької Свято-Миколаївської церкви, під керівництвом Кузьми Смоляра. «Подяку Господу» висловив фольклорний ансамбль «Родина» с.Острівці, де керівником є Любов Музика. Незабутні враження молитви «Отче наш», «Богородице, радуйся…» залишив церковний хор Петро-Павлівського храму с. Каноничі (керівник Галина Рижа). Духовні пісні дарували учасникам свята й хористи храму Святого Духа с. Балаховичі, в яких регентом є Ольга Буднік.

Прикінці свята всі учасники виконали «Молитву за Україну».

За матеріалами polissya.net