joomla

20 жовтня 2013 р. під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Києві відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Керуючий єпархією, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, як постійний член Священного Синоду, також брав участь у засіданнях.

На засіданні було розглянуто низку кадрових питань. Зокрема керуючим Луганською єпархією призначений преосвященний єпископ Афанасій (Яворський), дотепер – вікарій Сумської єпархії. Замість протоієрея Ігоря Швеця, який подав у відставку з посади ректора Волинської православної богословської академії, ректором ВПБА призначений священик Володимир Вакін.

З метою координації роботи існуючих недільних шкіл і розширення їхньої мережі, забезпечення викладання предметів духовно-морального спрямування у школах та вищих навчальних закладах утворити у складі синодального Управління у справах духовної освіти утворено окремий Відділ катехізації та релігійної освіти. Його керівником призначений протоієрей Іван Михайлишин.

Священний Синод дав позитивну оцінку підсумкам святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України, а також візиту Предстоятеля до Брюсселю і візитам делегацій Київського Патріархату до Англії та до Польщі.

Було надане благословення на призначення намісників монастирів у Вінницькій та Тернопільсько-Теребовлянській єпархіях, а також на внесення змін до статуту монастиря у Дніпропетровській єпархії.

Священний Синод вкотре висловив негативне ставлення до законодавчих ініціатив щодо приватизації на користь структур Московського Патріархату національних святинь – Києво-Печерської та Почаївської лавр.

ЖУРНАЛИ засідання

За іноформацією Прес-центру Київської Патріархії