joomla

25 жовтня 2013 року настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Тарас Варварук, звершив освячення адміністративних і службових приміщень Млинівської районної ради. 

Для віруючої людини природно прагнути про благословення всіх аспектів свого життя, в тому числі і в своїх справах на роботі. Отож, ми як істинні християни, прагнемо жити в нашому спільному робочому домі в злагоді, добрі та мирі. А тому і запросили отця Тараса (Варварука) здійснити освячення. До речі, настоятель Свято-Михайлівської церкви є не тільки нашим духовним пастирем, а і являвся активним депутатом районної ради п'ятого скликання, був заступником голови постійної комісії районної ради з соціальних питань.

У кабінеті голови районної ради Харкова Василя Радіоновича, де звершувався чин освячення, на столі було приготовлено хліб, єлей та свячену воду. Допомагали отцю Тарасу хористи кліросного хору Свято-Михайлівського Собору.

Після прочитання молитов настоятель окропив освяченою водою всі приміщення районної ради та помазав стіни освяченим єлеєм. Зокрема, були освячені кабінети керівництва районної ради, організаційний, загальний, юридичний відділи та бухгалтерію. В кінці чину, після Євангелія, отцем Тарасом підносилась молитва та було виголошено многоліття самоврядовцям районної ради та всій районній владі.

В своїй промові перед працівниками районної ради, настоятель Свято-Михайлівського храму відзначив, що православна традиція знає такий термін як симфонія-співпраця Церкви та мирської влади. Такий початок був ще у Константинополі. Всі видатні українські державні мужі, починаючи з Володимира Великого, Ярослава Мудрого, завжди старались співпрацювати з Церквою. Українська Православна Церква Київського Патріархату стоїть також на державницьких засадах, а тому не бачить своєї незалежності, без незалежності держави.

Отож, хочеться, щоб ця симфонія між владою і Церквою, яка спостерігається на обласному рівні стала активнішою і в нашому районі.

Голова районної ради Харков Василь Радіонович подякував отцю Тарасу, хористам Свято-Михайлівської парафії за освячення адміністративного приміщення районної ради та добрі побажання всім працюючим.

Тож, всі ми - посадові особи місцевого самоврядування та депутати районної ради, надіємось, що у нашому спільному робочому домі і надалі пануватиме Божа Благодать.

Світлана Король ,
начальник загального відділу Млинівської районної ради,
парафіянка Свято-Михайлівської парафії смт. Млинів.