joomla

У суботу, 9 листопада, Свята Православна Церква вшанувала пам?ять Прп. Нестора Лiтописця, Печерського, в Ближнiх печерах.

В цей день у нашій державі відзначається день української писемності та мови. З цієї нагоди до Свято-Георгіївського чоловічого монастиря прибула група паломників з Рівненського державного гуманітарного університету. Це частина професорсько-викладацького складу факультету документальних комунікацій та менеджменту, на чолі з деканом факультету Іриною Анатоліївною Юхименко-Назарук.

Паломники були присутні на Божественній літургії де мали можливість помолитися за здоров?я рідних та близьких, а також молитовно пом?янути усіх тих, хто поклав своє життя за віру Православну та Українську Державу.

Богослужіння очолив намісник монастиря ігумен Софроній (Бордюк). Отцю- ігумену співслужив настоятель Свято-Миколаївського храму смт. Володимирець протоієрей Михаїл Льода.

Прикрасою богослужіння став спів хористів Свято-Михайлівського собору смт. Млинів під керівництвом настоятеля протоієрея Тараса Варварука.

Прикінці літургії з повчальним словом до вірних звернувся протоієрей Михаїл Льода, який розкрив важливість молитовного спілкування людини з Богом, а також необхідність відвідування православними християнами своїх величних монастирів та святинь.

Потім до молільників звернувся намісник монастиря ігумен Софроній (Бордюк), який розкрив зміст Євангельського читання, акцентував увагу на необхідності покаяння у житті християн. Також, отець намісник подякував усім за спільну молитву та побажав усім Божого благословення.

за інофрмацією прес-служби

Свято-Георгіївського монастиря на "Козацьких Могилах"