joomla

У неділю 10 листопада Православна Церква вшанувала пам'ять прп. Іова, iгум. Почаївського (1651), свт. Димитрiя, митр. Ростовського (1709), мц. Параскеви-П’ятницi (ІІІ).

Для Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах цей день є по-особливому урочистим, оскільки нижній храм Свято-Георгіївського собору освячений на честь святої мучениці Параскеви-П’ятницi.

Цього дня Божественну літургію у храмі звершив намісник Свято-Георгіївського монастиря ігумен Софроній (Бордюк).

Храм був наповнений прихожанами з с.Пляшева, а також паломниками, що прибули до обителі з різних сіл та містечок Рівненщини та Волині.

Багато людей у цей день приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя.

Після читання Євангелія, отець-намісник звернувся до присутніх з проповіддю, у якій розкриваючи зміст Євангелія про Гадаринського біснуватого вказав на Божественну силу Христа, що позбавляє людей від одержимості, хвороб та недуг духовних та тілесних. Вказуючи на слова Святого апостола Павла «Браття, слухайте наставників ваших», ігумен Софроній зауважив на необхідності кожному християнину прислухатися до настанов, що їх дає Свята Христова Церква, зокрема через повчання і житія святих своїх. Приводячи у приклад житія святої мучениці Параскев

и-П’ятницi, звернув увагу на важливості смирення та терпіння у житті людини.

По завершенні Божественної Літургії було відслужено молебень перед іконою святої Параскеви-П’ятницi з часточкою її нетлінних мощей. Після молебню усі мали можливість приклонитися до ікони та помазатися освяченим єлеєм.

за інформацією прес-служби

 

Свято-Георгіївського монастиря на "Козацьких Могилах"