joomla

6 грудня ввечері до Свято-Покровського кафедрального собору м. РІвне з благословення Високопреосвященнійшого Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького було доставлено велику святиню – ковчег із частиною мощей преподобного Меркурія, ігумена Бригинського, Чернігівського чудотворця, великого святого останніх часів.

З цієї нагоди в Покровському соборі було відслужено велику вечірню відправу із читанням акафісту преподобному Меркурію. Святкове богослужіння звершив владика Іларіон у співслужінні соборного духовенства.

Зустріти святиню і приклонитися до святих мощей прийшла велика кількість людей. На завершення святкової відправи всіх присутні приступили до мощей преподобного і були помазані святим єлеєм освяченим біля мощей преподобного Меркурія. В кінці повчальну проповідь на честь пам'яті новоявленого святого виголосив клірик кафедрального храму протоієрей Миколай Капітула.

Ковчег в Свято-Покровському соборі перебуватиме протягом цілого дня 7 грудня після чого його буде передано до Свято-Воскресенського кафедрального собору де він буде знаходитися з 8 по 15 грудня.

 

Прес-служба Рівненської єпархії