joomla

Наш край вирізняється великою кількістю храмів та соборів. Серед них справжньою перлиною є Свято-Успенський собор що в місті Здолбунів. Довгих 23 роки йшла місцева громада, долаючи безліч перешкод та перепон, до сьогоднішнього дня 7 грудня 2013 р., коли Високопреосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький звершив освячення іконостасу та вівтарних розписів у верхньому Успенському храмі. Очі багатьох вірних юних та зрілих, дітей та літніх, які зібралися в цей день були наповненні сльозами радості.

Після цього була звершена Божественна літургія в якій взяли участь священики з Рівненського та Здолбунівського благочинь.

Потім був відслужений молебень до вмч. Катерини та прп. Меркурія ігумена Бригинського, Чернігівського чудотворця, по завершенні якого до вірних звернувся Високопреосвященний владика Іларіон який привітав громаду з великим здобутком і закликав Боже благословення на подальше скоре завершення розписів як у верхньому так і у нижньому храмі, які б увінчалися великим освяченням, та вручив Архієрейські благословенні грамоти найбільш активним благодійникам та будівничим цієї святині.

На останок, настоятель ігумен Димитрій (Ющак), подякував владиці за молитви, підтримку та постійну увагу до громади та храму.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям

прот. Тарас Волянюк