joomla

7 квітня Православна Церква вшанувала велике дванадесяте свято - Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

Напередодні свята, 6 квітня ввечері, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон відслужив Всенічне бдіння у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне.

За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів, пшениці, вина та єлею.

У сам день свята, архієпископ Іларіон, у Свято-Воскресенському соборі очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого, яка згідно церковного уставу, розпочалась з вечірньої.

Після Євангельського читання архіпастир звернувся до вірних з повчальним словом у якому розкрив сутність свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, та зосередив увагу на значенні цієї події у справі спасіння людського роду.

За Божественною літургією архієпископ Іларіон звершив ієрейську хіротонію над дияконом Романом Сєткіним, викладачем Рівненської духовної семінарії та дияконську хіротонію над іподияконом Назарієм Сорокоумом, вихованцем РДС.

Після літургії був відслужений молебень до Пресвятої Богородиці по завершенні якого владика Іларіон привітав з Днем народження головного редактора щомісячного церковно-релігійного часопису Рівненської єпархії «Духовна нива» Михайла Івановича Якимовича.

Завершилось богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії

фото Андрій Куцюк