joomla

У понеділок, 7 липня 2014 року з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, по завершенні Божественної літургії у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на «Козацьких Могилах», відбувся хресний хід до села Острів Радивилівського району.

На запрошення місцевої громади тут, перед Ватопедською іконою Божої Матері «Утішення і Розрада», було відслужено молебень за Україну.

У с. Острів храм належить юриздикції Московського Патріархату, але є зареєстрована громада Української Православної Церкви Київського Патріархату. Саме тому представники громади Київського Патріархату звернулися з проханням до намісника монастиря ігумена Софронія звершити молитву за Україну, за визволення держави від нашестя ворожого.

З великою радістю і піднесенням зустрічали парафіяни священиків та хор, що Хресною ходою, під спів тропарів Пресвятій Владичиці Богородиці та Предтечі і Хрестителю Господньому Іоанну, у цей святковий день завітали до них.

Очолив молебень намісник монастиря ігумен Софроній (Бордюк), якому співслужили благочинний Радивилівського району протоієрей Ігор Данилюк, ієромонах Онуфрій (Ляда) та протоієрей Олег Савчук.

По завершенню молебню з проповіддю до людей звернувся ігумен Софроній, який звернув увагу на необхідності молитви за нашу державу та силі єдності українського народу у боротьбі з нашестям ворожим та прагненні до утвердження Української Помісної Православної Церкви.

Багато вдячних слів висловили жителі села Острів на адресу духовенства за спільну молитву. Відчувалося духовне піднесення вірян, які гостинно із квітами та вишитими рушниками зустрічали духовенство. У багатьох людей під час молитви на очах були сльози.

Особливу подяку висловили і хорам. А саме, хору с. Пляшева під керівництвом матушки Надії Савчук та дитячому хору Свято-Михайлівської парафії смт. Млинів під керівництвом Ірини Шиманської.

На завершення молебню жителі с. Острів проспівали многоліття для духовенства та людей, які прийшли щоб спільно звершити молитву за нашу державу.

За інформацією прес-служби

Свято-Георгіївського чоловічого монастиря

на «Козацьких Могилах»