joomla

Скорботний день знову настав для нашого краю, бо велике горе і сльози втрати охопили жителів нашої місцевості. Адже важко, коли зі світу йдуть ті, які всім серцем любили свою Батьківщину. Саме завдяки таким людям можна зрозуміти зміст нашого життя, навчитися любити і вірити, молитися і терпіти. Про них говорить Святе Письмо так: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх ( Ін. 15: 13).

У цей день лунали слова «Герої не вмирають!» Бо вони живуть у наших серцях. І хоча сьогодні країна несе велику утрату, коли гинуть її сини – цвіт нації; коли земля оповита кров’ю і слізьми рідних і близьких, ми усвідомлюємо, що насправді відбувається. Тоді приходить прозріння власної гідності і совісті, які до певної пори перебували у сплячому стані. Так, не всім відкрилися очі, а дехто взагалі намагається їх не відкривати, та ще й затулити долонями, щоб не бачити правди – істини, що була оповита брехнею!

У с. Зарічне Радивилівського району привезли тіло бійця, який пройшов шлях боротьби від Київського Майдану до передової в зоні АТО Луганської області. І саме там його спіткала смерть. Ворог убив його тіло, але не душу, бо вона належить Богові.

Сова Іван Васильович – це ім’я справжнього героя і патріота своєї Неньки-України! Його жертва, приненесена заради українського народу, буде вічно жити у наших серцях, у наших душах і у нашій свідомості.

Провести в останній шлях земного життя і звершити чин похорону бійця, прибули священики Радивилівського благочиння. Від самої домівки, що в с. Зарічне, і аж до Свято-Воскресенського храму с. Бригадирівки тіло супроводжували дуже багато людей. Хода в 4 км була скроплена слізьми і оповита шаною перед загиблим. Весь день люди намагалися присвятити для того, хто життя своє поклав заради них.

За інформацією radyvyliv-cerkva.rv.ua