joomla

9 вересня в приміщенні Демидівської районної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу на якому було обговорено шляхи об'єднання в районі Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Православної Церкви Московського Патріархату в єдину Помісну Українську Православну Церкву.

Захід проходив під керівництвом голови Демидівської райдержадміністрації Сергія Радченка. У роботі круглого столу взяли участь священнослужителі Демидівського благочиння УПЦ КП на чолі з благочинним прот. Василієм Іваником, та духовенство Демидівського району УПЦ МП. Також на засіданні були присутні головний спеціаліст з юридичного забезпечення загального відділу районної ради Іванна Березюк, головний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації Марія Колодинська, Демидівський селищний голова Михайло Яремчук, Золочівський сільський голова Оксана Малецька та представники ЗМІ.

Розпочав зустріч голова райдержадміністрації Сергій Радченко, який ознайомив присутніх із суспільно-політичною ситуацією в країні та районі, закликав представників релігійних громад примирити людей та спільно працювати задля своєї держави.

За підсумками зустрічі присутні зійшлись на думці, що об'єднання православ'я в Україні має відбутися, однак розійшлися у питаннях як його проводити. Якщо духовенство УПЦ КП наполягало розпочати об'єднання на місцях, то представники УПЦ МП пропонували дочекатися коли це відбудеться у Києві.

Прес-служба Рівненської єпархії

за інформацією rv.gov.ua