joomla

І знову сум охопив наш край! Ще одна жертва заради спокою і миру на рідній Неньці-Україні. Цвіт нації кладе свої голови, щоб ми жили вільно. Важко на серці, коли розумієш, що не всі усвідомлюють, заради чого така втрата. Але вояки гинуть, проливаючи свою кров, щоб ворог не топтав нашу землю.

До с. Гаї Ситенські Радивилівського району привезли тіло молодого бійця Івана Лемещука. Він служив в аеромобільних десантних військах і у свої 21 потрапив на передову в зону АТО, де і загинув від ворожих «Градів». Але помер, як герой, захищаючи кордони своєї Батьківщини.
«Слава, слава, слава! Герої не вмирають!» – так виголошували люди, що прийшли віддати шану вояку за його жертву і подвиг, за захист свого українського народу.

Священики і монахи Української Православної Церкви Київського Патріархату помолилися за спокій душі вбитого воїна Івана. Поминальна хода простяглася від рідного села до Свято-Дмитріївського храму с. Ситне, щоб звершити чин похорону.

Дорогою гріб із тілом супроводжувала почесна хода: школярі, молодь, військовослужбовці та всі, хто знав хлопця, ті хто оцінив цей подвиг і вирішив віддати останню шану молодому бійцю.

«Ніхто крім нас!» - саме такі слова є гаслом десантних військ, у яких служив Івана. І ці слова сьогодні повинні бути актуальними для кожного. Бо ніхто, крім нас, не захистить свою землю і свій народ, свою рідну Україну. І тепер, коли проводжаємо загиблого героя, ніхто, крім нас, не помолиться за його душу і не оспіває його подвиг.

За інформацією radyvyliv-cerkva.rv.ua