joomla


25 вересня в день вiддання свята Рiздва Пресвятої Богородицi архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав смт. Мізоч Здолбунівського району, де у місцевому храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці очолив Божественну літургію.

Напередодні візиту, 24 вересня, з благословення архієпископа Іларіона, із Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне, для поклоніння вірним до храму був привезений ковчег із частками мощей святих отців Києво-Печерських.

За богослужінням владиці співслужили: заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кіріон (Інасарідзе), благочинний Здолбунівського благочиння прот. Павло Джура, настоятель храму прот. Олег Гаркавий та запрошене духовенство.

За літургією були піднесенні молитва за Україну, а також прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та про подолання розділення Української Православної Церкви.

Під час Малого входу, архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив прот. Олега Гаркавого черговою богослужбовою нагородою – провом носіння хреста з прикрасами.

Прикінці богослужіння владика звернувся до вірних з повчальним словом.

По завершенні літургії був відслужений молебень під час якого архієпископ Іларіон виголосив молитву, що читається у дні неспокою та нашестя ворогів на Державу і Вітчизну нашу.

Потім архіпастир привітав настоятеля та громаду з храмовим святом, яке вони відзначали напередодні, та вручив активним парафіянам Архієрейські благословенні грамоти.

У свою чергу прот. Олег Гаркавий подякував архієрею за візит та очолену ним молитву.

Прес-служба Рівненської єпархії