joomla


З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, з 22 по 29 вересня 2014 р. паломницьким центром «Воскресіння» було організовано чергову паломницьку поїздку до Святої Землі – тих особливих місць, про які розповідає нам Святе Євангеліє.

Тут відбулися всі ті події, які ми щорічно згадуємо в храмі під час Богослужіння згідно з церковним календарем: у Назареті Пречистій Діві Марії з'явився Архангел Гавриїл з Доброю Новиною. У маленькій печері у Вифлеємі народився Богомладенець Христос – Спаситель світу. На річці Йордан Його хрестив святий пророк Предтеча і Хреститель Іоан. На горі Фавор святі апостоли були свідками Преображення Господнього, а на горі Єлеон – Його Вознесіння.

Паломницьку групу супроводжував прот. Іван Ліщук, настоятель Свято-Дмитріївського храму с. Ситне Радивилівського благочиння.

Проща розпочалася із молитви у храмі вмч. Георгія Побідоносця у м. Лідді.

Протягом паломницької поїздки прочани відвідали багато святих місць: вклонилися Животворчому Гробу Господньому, приклалися до каменя миропомазання, приклалися до чудотворних ікон Пресвятої Богородиці «Вифлеємської» та «Єрусалимської», відвідали Гробницю пророка і царя Давида, Сіонську Горницю, храм Успіння Пресвятої Богородиці, монастир першомуч. Ап. і архідияк. Стефана, гору Спокус (Сорокаденну гору), побували біля дерева митаря Закхея; відвідали монастир преподобного Герасима Йорданського, храми Назарету та Кани Галілейської та багато інших монастирів і храмів Святої Землі. Також паломник мали можливість зануритися у чудодійні води річки Йордан.

Під час цього паломництва було звершено дві Божественні літургії та велику кількість молебнів. Також під час паломництва було звершено Таїнство вінчання над подружжям Михайлом та Тетяною.

Великою милістю і даром Божим є можливість поклонитися святиням Святої землі. Відвідання землі освяченої життям, проповіддю, чудесами, стражданням, Воскресіння і Вознесінням на Небого Самого Господа є найзаповітнішою мрією кожного християнина. Саме тому тисячі паломників у всі часи, з усіх кінців землі йшли до Єрусалиму долаючи нелегкий шлях, наражаючись на небезпеку і загрозу для життя.

Закінчилась проща подячним молебном у храмі св. апостола Петра у м. Яффо.

Духовною радістю сповнюється серце людини котра відвідала земну Батьківщину Христа. Отримавши велику духовну насолоду українські паломники з Божою помічу благополучно повернулися додому.

прот. Іван Ліщук