joomla


20 листопада 2011 р. у двадцять третю неділю після П’ятдесятниці Преосвященнійший Михаїл, єпископ Дубенський очолив Божественну літургію в Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне. Його Преосвященству співслужили старший священик собору митр. прот. В'ячеслав Грицак та клірики кафедрального храму.
Після Євангельського читання владика Михаїл звернувся до прихожан з змістовною проповіддю, в якій розповів про два величних чуда, котрі сотворив Господь наш Ісус Христос: зцілення кровоточивої жінки та воскрешення дочки Іаіра - начальника синагоги.
В кінці Богослужіння прот. В'ячеслав Грицак привітав єпископа Михаїла від імені кліриків та прихожан собору з наступаючим днем Тезоіменитства. В свою чергу, Його Преосвященство подякував духовенству і вірним за щирі вітання.
Ввечері того ж дня Преосвященний єпископ Михаїл очолив Всенічну відправу в Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне. Владиці співслужили старший священик кафедрального храму митр. прот. Роман Довбета, ректор РДС прот. Віталій Лотоцький, викладачі Духовної Школи та клірики собору.
По завершенні Всенічної прот. Роман Довбета звернувся з вітальним словом до владики Михаїла, в якому подякував Його Преосвященству за піднесені молитви до Небесного Воєводи архистратига Михаїла і від імені кліру і прихожан Покровського собору привітав єпископа Михаїла з днем Небесного покровителя. З привітальним словом також звернувся ректор РДС прот. Віталій Лотоцький, який від імені викладачів та вихованців Духовної Школи привітав владику з днем Тезоіменитства. Потім духовенство та архієрейський хор заспівали многоліття, після чого Преосвященнійший Михаїл єпископ Дубенський подякував всім за привітання, поздоровивши всіх присутніх з наступаючим святом.

 

Прес-служба Рівненської єпархїї