joomla
02 січня 2012 року, згідно робочого календаря, в приміщенні недільної школи церкви «Осанна» що по вулиці Соборна 279 в Рівному, відбулося засідання  Рівненської Міжцерковної Ради.
На початку засідання, після молитви, було зачитано уривок зі Священного Писання Старого Завіту ( Пс.107), та сказане тлумачення даного місця з точки зору усіх представників РМР. На даному засіданні був присутнім, також, представник Рівненсько-Осторозької єпархії УПЦ КП в РМР, завідуючий кафедрою «богослів’я» Рівненської духовної семінарії, член національної спілки журналістів України, кандидат богословських наук, протоієрей Сергій Лучанін, настоятель Свято-Воскресенської парафії, що у Новому Дворі.
Дане засідання, традиційно, розпочалося молитвою, котру виголосив єпископ протестантської церкви «Осанна», доктор богослів’я п.Володимир Ільчук. Слід відмітити, що дане засідання проходило в складі більшості представників церков та конфесій Рівного, тому, результативність праці була очевидною.
Результатами даного засідання, згідно протоколу стали наступні напрацювання:
1. Членам РМР взяти участь у вшануванні пам’яті єпископа Реформаторської Церкви в Рівному Філімона Семенка, колишнього активіста РМР, котре відбудеться 19 лютого 2012 року в приміщенні храму Реформаторської Церкви в Рівному (район пивзаводу).
2. День молитви в Новому Році за єдність, місто, край визначити 23 січня, місцем молитви бути Петро-Павлівському костелу (Римо-католицька Церква), час – 18.30.
3. Паном Володимиром Ільчуком була висловлена пропозиція на проведення на місцевому телеканалі «Сфера» круглого столу, під час якого буде оголошена позиція християнства на розповсюджену нині рекламу віщунів, гадалок, екстрасенсів.
4. Згідно запланованого на 15 січня 2012 року візиту в Рівне радника віце-прем’єр міністра України А.Клюєва, пана Шушкевича Володимира Григоровича, координатори міжцерковної Ради шукатимуть можливості зустрічі з Шушкевичем В.Г.
В кінці роботи запланованої зустрічі Мусевичем Сергієм Леонідовичем – помічником радника першого віце-прем’єр міністра України, було зачитане новорічне та Різдвяне привітання членам Рівненської Між церковної Ради від Шушкевича В.Г.
Прот. Сергій Лучанін,
кандидат богословських наук,
член національної спілки
журналістів України.