joomla

26 січня в приміщенні Народного Дому м. Рівне вшанували пам’ять двох великих українців митрополита Іларіона Огієнка та Ярослава Стецька. Цей захід був організований РОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка.

Слід зазначити що в цьому році виповнюється 130 років від дня народження митрополита Іларіона (14 січня 1882 р.н.) та 100 років від дня народження Ярослава Стецька (19 січня 1912 р.н.).

На запрошення організаторів пам’ятного заходу участь у ньому взяли викладачі та вихованці Рівненської духовної семінарії.

Урочистості розпочались з молитви та духовних піснеспівів, які виконав хор Духовної Школи під керівництвом регента хору РДС Володимира Степановича Іваника.

Потім з доповіддю до присутніх звернувся клірик Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне, викладач РДС свящ. Миколай Капітула. В своїй промові свящ. Миколай наголосив на величі постаті митрополита Іларіона Огієнка в історії Української Православної Церкви, розповів про його нелегкий життєвий шлях та велику любов до Бога, Православної Церкви, Рідної землі і українського народу.

Також зі словом зверталися: відповідальний секретар РОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка Волощук Олександр Анатолійович, заступник голови РОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Євген Іванович Шморгун, голова рівненської міської організації УНП Роман Коваль та заслужений артист України Олексій Заворотній.

Ведучою пам’ятного заходу була голова РОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Ніколіна Світлана Володимирівна.

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії