joomla

18 березня 2012 року, у третю неділю Великого посту (Хрестопоклонну) Православна Церква вшановує пам’ять мч. Конона Ісаврiйського (І), знайдення мощей блгв. кн. Феодора Смоленського i чад його Давида i Константина Ярославських (1463), прмч. Адрiана Пошехонського, Ярославського (1550), мч. Онисiя (І), мч. Конона, градаря (городника) (ІІІ), мц. Іраїди, мч. Євлогiя, що в Палестинi, мч. Євлампiя, прп. Марка (V), прп. Ісихiя (бл. 790) та ікони Божої Матері «Виховання».

Напередодні, 17 березня, у суботу ввечері, Високопреосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький відправив всенічне бдіння з Чином винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього у кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці м. Рівне.

У неділю 18 березня Вископреосвященний архієпископ Іларіон очолив Божественну літургію святителя Василія Великого у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне.

Перед літургією владика Іларіон звершив чин освячення нових антимісів.

Після Євангельського читання архієпископ Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом в якому закликав кожного з терпінням нести свій власний хрест.

Наприкінці літургії було звершено поклоніння Животворчому Хресту Господньому.

Того ж дня ввечері у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне архієпископ Іларіон очолив чин Пасії , під час якої було прочитано дві глави з Євангелія від святого апостола Марка. Потім владика виголосив проповідь в якій порівняв стан людства в часи приходу Христа з теперішнім часом. В той час книжники і фарисеї відкидали Месію, так і сучасне людство перебуваючи в гріхах відвертається від Спасителя. Також владика наголосив на значенні посту у житті кожного християнина і побажав прожити решту днів Святої Чотиридесятниці в покаянні, щоб достойно зустріти Світле Христове Воскресіння.

Під час Богослужінь владиці співслужили клірики кафедральних храмів.

Прес-служба Рівненської єпархії