joomla
 

04 червня 2012 року у другій половині дня Високопреосвященний архієпископ Іларіон відвідав село Набережне Демидівського району, де ознайомився з будівництвом Свято-Троїцької церкви.

/
Цей візит владика здійснив на запрошення Жулинського Миколи Григоровича, директора інституту літератури ім. Тараса Шевченка НАН України, який є ініціатором будівництва церкви у своєму рідному селі.

/
У нижньому храмі на честь Святого Миколая Чудотворця архієпископ Іларіон відслужив молебень. Владиці співслужив намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах ігумен Митрофан та настоятель парафії митр. прот. Іван Прокопчук.

/
Значну роль у будівництві Свято-Троїцького храму, починаючи від самого його фундаменту відіграв меценат Корилкевич Данило Михайлович. За стараннями якого побудовані, прикрашенні, оздобленні десятки церков на Рівненщині.

/
І в цей святковий день, в день Святого Духа жителі села Набережне для внутрішніх церковних робіт від Корилкевича Данила Михайловича одержали спонсорську допомогу в розмірі сорок тисяч гривень.

/
Потім для владики і жителів села був організований фестиваль «Во
линські дзвони Святої Тройці» в якому взяв участь хор священиків Дубенського благочиння Української Православної Церкви Київського Патріархату.

/
Архієпископ Іларіон привітав всіх зі святом та призвав Боже благословення на завершення будівництва храму.

Многії і благії літа прозвучало у виконанні священиків і всіх присутніх Святійшому Патріарху Філарету, Високопреосвященішому архієпископу Іларіону благодійнику і жертводавцю Корилкевичу Данилу Михайловичу, організаторам цього дійства Жулинському Миколі Григоровичу, настоятелю і парафіянам.

Прес-служба Дубенського благочиння

фото Володимир Гаптар