joomla

У п’ятницю 22 червня в м. Дубно вшанували пам'ять жертв війни. В цей день благочиний Дубенського району митр. прот. Олег Куцеля разом з місцевими священиками, Української Православної Церкви Київського Патріархату, відслужили панахиду біля меморіальної дошки на колишній в’язниці м. Дубна.


В кінці панахиди о. Олег звернувся до присутніх з повчальним словом, в якому зазначив: «що кожного року на цьому місці ми молимось за чоловіків і жінок, юнаків і дівчат, закатованих і розстріляних у цій в’язниці в перші дні війни. Молимося за тих, чиє серце було простріляне ворожою кулею, серце, яке хотіло любити Україну, свій народ та боронити його від ворога».


На молитві були присутні: Дубенський міський голова Василь Антонюк, перший заступник голови Дубенської райдержадміністрації Микола Гузь, голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук.

Після панахиди та мітингу-реквієму всі присутні поклали вінки до пам’ятної дошки жертвам розстрілу в’язнів тюрми та інших пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам війни.

прес-служба Дубенського благочиння