joomla


8 липня 2012 р. у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне вшанували собор преподобних отців Києво-Печерських.

В цей день, перед Богослужінням, духовенством на чолі з Високопреосвященним Іларіоном, архієпископом Рівненським і Острозьким, для поклоніння вірним, було виставлено ковчег з 83-ма частинками мощей преподобних отців Києво-Печерських, які відтепер постійно будуть перебувати у кафедральному храмі.

Після того було відслужено святкову Божественну Літургію, яку очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владиці співслужили: обласний благочинний прот. В'ячеслав Грицак; старший священик Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне прот. Роман Довбета; перший проректор Київської православної богословської академії прот. Олександр Трофимлюк; намісник Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких Могилах ігумен Митрофан (Бутинський) та соборне духовенство.

На малому вході з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, архієпископ Іларіон нагородив намісника Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах ігумена Митрофана (Бутинського) правом носіння хреста з прикрасами.

Після Євангельського читання владика Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом, в якому наголосив на тому, що цей недільний день є важливим не тільки для кафедрального собору, але й для всієї Рівненської єпархії, оскільки вона отримала невтомних заступників і покровителів. Приклад подвигу преподобних отців Києво-Печерських повинен нас надихати на любов до Бога та своєї Батьківщини – підкреслив Архіпастир. Особливо це важливо пам’ятати в теперішній час, коли постало питання української мови. Також владика зазначив, що незважаючи на різні перепони і звинувачення в Україні існує Помісна Православна Церква – Українська Православна Церква Київського Патріархату, під мудрим Первосвятительським керівництвом Святійшого Патріарха Філарета.

За Божественною Літургією архієпископ Іларіон рукоположив насельника Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах, монаха Онуфрія (Ляду) в ієродиякона.

По завершенні Літургії, протягом всього дня, перед ковчегом з мощами преподобних отців Києво-Печерських служилися молебні та акафісти, під час яких духовенство собору помазувало вірних святим єлеєм.

В цей день помолитися до кафедрального собору прийшли не тільки його прихожани, але й велика кількість паломників з усіх куточків єпархії.

Прес-служба Рівненської єпархії