joomla
 
5 серпня в день свята Почаївської ікони Пресвятої Богородиці дубинську Чудотворну ікону було передано з Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне до Воскресенського.


Востаннє було у Покровському соборі відслужено молебень перед великою православною святинею і під спів величання Пресвятій Богородиці винесено з храма. Чимало прихожан кафедрального храму прийшло провести чудотворний образ. Духовенство співаючи богородичні пісне співи пронесло над головами вірних ікону. За іконою прибули Обласний благочинний, старший священик Воскресенського кафедрального собору протоієрей В’ячеслав Грицак, та клірик того ж храму протоієрей Іоанн Пилипчук.


Біля Свято-Воскресенського собору святиню зустріло соборне духовенство т а велика кількість православних вірних. Занісши чудотворний образ до храму священнослужителі відслужили перед іконою Акафіст під час якого всіх присутніх було помазано святим єлеєм, освяченим біля Дубинської ікони.


По завершенні Богослужіння з повчальним словом до вірних звернувся старший священик кафедрального храму прот. В’ячеслав Грицак, який розповів про історію Дубинської ікони – великої православної святині.


Слід зазначити, що весь Воскресенський собор був наповнений богомольцями, серед яких було багато молоді. Це свідчить про те, що наша Свята Церква продовжує існувати і виконувати свою спасительну місію і ворота пекельні не здолають її.


Дубинська Чудотворна ікона пробуде у Свято-Воскресенському кафедральному соборі тиждень до 12 серпня.

 

Прес-служба Рівненської єпархії