joomla

У Вараші відчиняє двері для своїх вірян ще один храм – Свято-Покровський, який велично піднісся у самісінькому центрі міста. 10 років тривало будівництво, до якого докладали старання, сили і кошти як самі прихожани, так і всі небайдужі люди, окремі організації та установи міста.

Спочатку було зведено капличку, в якій звершував богослужіння Володимирецький благочинний, настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Віталій Боднар.

А 13 жовтня нинішнього року у новозбудованому Свято-Покровському храмі відбулася перша церковна служба. Звичайно, приміщення церкви ще не повністю облаштоване, але наполегливість отця Віталія вселяють надію, що це станеться якнайшвидше. Крім того, нещодавно, перебуваючи у Вараші на урочистому освяченні Свято-Софіївського храму, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з благословення Святійшого Патріарха Філарета нагородив медаллю «За жертовність і любов до України» двох священиків нашого міста – Віталія Боднара та Йосипа Шарка.

Цією відзнакою Українська Православна Церква Київського Патріархату нагороджує за прояв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви в ході Революції гідності, захисту України на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську допомогу військовим формуванням України – Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам.

За інформацією esfil.com.ua