joomla

Натхненна і жертовна праця керуючого Рівненською єпархією високопреосвященнійшого архієпископа Іларіона на благо рідної Церква складається не тільки з духовного окормлення Рівненської єпархії, але і також полягає у галузі налагодження зонішніх церковних відносин УПЦ КП з оточуючим світом. В рамках втілення праці у згаданому векторі стараннями Владики Іларіона Рівненська Духовна семінарія знайшла поважних спонсорів і благодійників, що вже багато років працюють на благо нашої Церкви та в підтримку її духовних шкіл. Мова йде про благодійне товариство Асоціація німецько-українського партнерства «Допомога Східній Європі – Св. Марія-Райне-Ешендорф» м. Райне Німеччина.

З благословення Архієпископа Іларіона адміністрація вперше зустрілася із представниками цього товариства влітку 2016 р. Після ознайомлення зі справми і непростим матеріально-технічним становищем Духовної семінарії президент німецько-української благодійницької організації пан Йозеф Куберек запропонував звернутися із відповідним проханням про допомогу та клопотатися про отримання допомоги. Вже на початок 2017 року члени згаданого товариства змогли зібрати необхідні речі для нашої семінарії. Так з 27лютого по 1 березня 2017 року делегація благодійної асоціації святої Марії з Райне у складі президента Йозефа Кууберека, пастора Гюнтера Хіллебрандта та Дітера Веннемера завітала до Рівного із відповідним гуманітарним вантажем для Рівненської семінарії. Серед переданих речей база нашої духовної школи отримала нові меблі для кухні та відповідні побутові кухонні прилади, нові ліжка, матраци, подушки, одіяла та постільну білизну, столи і стільці для трапезної та навчальних аудиторій, ноутбуки, проектори, прінтери та інше.

В рамках візиту також була проведена зустріч із керуючим Рівненської єпархії Архієпископом Іларіоном. Після теплої і щирої розмови за благословенням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Владика нагородив поважних гостей високими церковними нагородами: президент Йозеф Куберек — орден святих рівноапостольних Кирила і Мефодія; пастор Гюнтер Хіллебрандт, Грегор Гьодде та Дітер Веннемер — медаллю за жертовність і любов до України. Також нагороди отримали працівники і духовентсво семінарії: орден святих рівноапостольних Кирила і Мефодія — прот. Роман Довбета економ; медаль за жертовність і любов до України — прот. Віталій Лотоцький ректор. Крім того шановні гості зустрілись із семінаристами, які змогли поспілкуватись із благодійниками та щиро подякувати їм за таку необхідну, важливу і своєчасну допомогу духовній школі, заспівавши їм кілька духовних творів та виголосивши «многая літа». Зустріч в Рівненській Духовній семінарії пройшла у надзвичайно теплій і щирій атмосфері, про що свідить бажання німецьких гостей і надалі сприяти розвитку і покращенню становища нашого навчального закладу. Також сподіваємось, що наші вихованці оцінять цінні дарунки, будуть бережливо користуватись ними та усердніше і завзятіше навчатись істин Божого Слова.

За інформацією seminaria.rv.ua