joomla

26 липня 2017 року, в день пам'яті Собору архангела Гавриїла, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Михайлівську парафію с. Оженіно Острозького району. Саме в цей день громада відзначила свій храмовий відпуст.

На церковному подвір'ї свого архіпастиря зустріли місцеві діти, які привітали владику віршованими словами та піднесли архієрею коровай і квіти.

У храмі до владики звернувся настоятель протоієрей Юрій Андрощук, який запросив архіпастиря очолити Божественну літургію, та звершити чин оновлення храму.

За богослужінням архієрею співслужили: благочинний Острозького благочиння протоієрей Юрій Лукашик, намісник Гурбинського чоловічого монастиря ігумен Онуфрій (Ляда), благочинний Корецького благочиння протоієрей Іоан Мациканич, настоятель храму протоієрей Юрій Андрощук, настоятель студентсько-викладацького храму на честь преподобного Федора Острозького, Національного університету «Острозька академія» протоієрей Василій Жуковський та прибуле духовенство.

За богослужінням були піднесені додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив протоієрея Юрія Андрощука черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

Під час богослужіння владика Іларіон звершив дияконську хіротонію над монахом Лазарем (Вільхельмсоном) – кліриком Шведсько-Скандинавського деканату.

Після літургії відбувся хресний хід навколо храму, по завершенні якого архієпископ Іларіон привітав настоятеля та громаду з храмовим відпустом.

В свою чергу протоієрей Юрій Андрощук подякував архіпастирю та духовенству за спільну молитву, після чого було проспіванно уставне многоліття.

Прес-служба Рівненської єпархії