joomla

06 серпня 2017 року, в 9-у неділю після П'ятидесятниці, день пам'яті святих мучеників страстотерпців Бориса і Гліба, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Димитрівську парафію с. Ільпінь Здолбунівського благочиння, де очолив святкову Божественну літургію з нагоди 10-ліття парафії.

За богослужінням владиці співслужили: благочинний Здолбунівського благочиння протоієрей Павло Джура, старший капелан ОК «Захід» протоієрей Тарас Волянюк, настоятель храму протоієрей Юрій Савицький, насельник Гурбинського Свято-Воскресенського монастиря ієромонах Лука (Зань) та прибуле духовенство.

Під час Малого входу владика Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив протоієрея Юрія Савицького черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

Після Євангелького читання архієпископ Іларіон звернувся до вірян з повчальним словом.

Під час богослужіння владика Іларіон звершив дияконську хіротонію над іподияконом Андреасом Ерайбаром – кліриком Шведсько-Скандинавського деканату.

Прикінці літургії архієпископ Іларіон звершив чин освячення нових кіотів, та привітав настоятеля і громаду з першим ювілеєм.

Також, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, владика Іларіон відзначив старосту Андрія Хабатюка та мецената Петра Мосійчука медаллями «За жертовність і любов до України».

В свою чергу протоієрей Юрій Савицький подякував архієрею за візит та очолену ним молитву.

Прес-служба Рівненської єпархії