joomla

13 серпня 2017 року, в неділю 10-у після П’ятидесятниці та передсвято винесення древ чесного і животворчого Хреста Господнього, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, на запрошення архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора та протоієрея Степана Шкварка, взяв участь у святковому богослужінні у храмі на честь святої великомучениці Параскеви-П’ятниці в с. Пилява Бучацького району Тернопільської області.

Перед початком богослужіння архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор та архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон освятили новий престіл храму.

Владикам співслужили: заступник голови УЗЦЗ архімандрит Кіріон (Інасарідзе), намісник Гурбинського чоловічого монастиря ігумен Онуфрій (Ляда), Бучацький благочинний протоієрей Андрій Шкварок, чисельне запрошене духовенство з різних єпархій України.

На запричасному проповідь виголосив свящ. Олег Гах, а по завершенні богослужіння владика Нестор звернувся до присутніх із повчальним словом на тему євангельського читання.

Архієрей також привітав всіх із святом, та з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відзначив настоятеля храму протоієрея Степана Шкварка орденом Христа Спасителя, а громаду храму за труди з оновлення храму – Благословенною патріаршою грамотою.

Опісля слово мав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, котрий подякував владиці Нестору і землякам за можливість молитися на своїй рідній землі.

В свою чергу протоієрей Степан Шкварок подякував архієреям, духовенству та парафіянам за спільну молитву.

Прес-служба Рівненської єпархії

за інформацією cerkva.te.ua