joomla

10 вересня 2017 року, в 14-у неділю після П’ятдесятниці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Покровську громаду м. Вараш, де в місцевому храмі очолив Божественну літургію.

За богослужінням владиці співслужив: настоятель храму, благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Віталій Боднар, благочинний Рівненського міського благочиння протоієрей Леонід Поліщук, благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, благочинний Сарненського благочиння протоієрей Андрій Гаврилюк та прибуле духовенство.

Разом з духовенством та паствою молився генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин.

Під час Малого входу владика Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, підніс до сану протоієрея священика Тараса Кобз'яка.

Після Євангельського читання архіпастир звернувся до вірян з повчальним словом.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

Помолились також і за героїв «Небесної Сотні» та воїнів які віддали своє життя захищаючи Незалежність України під час воєнних дій на Сході України.

По завершенні літургії, на церковному подвір'ї, був відслужений молебень, під час якого архієпископ Іларіон прочитав молитву до Пресвятої Богородиці та окропив вірян освяченою водою.

Потім владика Іларіон привітав настоятеля – протоієрея Віталія Боднара з 40-річчям від Дня народження, а також із 20-ю річницею пастирського служіння, побажавши ювіляру міцного здоров’я та багатьох років служіння Церкві Христовій і народу Божому.

Також з вітаннями на адресу протоієрея Віталія звернулись прибулі священнослужителі та парафіяни.

Завершилось богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії