joomla

13 жовтня 2017 р., в Рівненському облмуздрамтеатрі пройшли урочисті збори та святковий концерт з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва, 75-ї річниці створення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці.

На запрошення організаторів захід відвідав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владику супроводжував секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін та прес-секретар протоієрей Василій Рудніцький.

На початку урочистостей архіпастир звернувся до присутніх із вітальним словом, в якому привітав тих хто боровся за незалежність України та нині захищає її від агресора.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета владика Іларіон відзначив командувача військ оперативного командування «Захід», генерал-майора Олександра Павлюка та воїнів УПА медалями «За жертовність і любов до України».

Також зі словами вітань до присутніх звернулись представники місцевої влади: голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук та командувач військ оперативного командування «Захід», генерал-майор Олександр Павлюк.

Потім хвилиною мовчання присутні віддали шану усім загиблим за волю і свободу України, після чого військовослужбовців нагородили державними нагородами та почесними грамотами облдержадміністрації, обласної та міської ради.

На завершення урочистого заходу відбувся святковий концерт.

 

Прес-служба Рівненської єпархії