joomla

19 листопада 2017 року, в 24-у неділю після П'ятидесятниці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав парафію на честь Казанської ікони Божої Матері села Рачин Дубенського районного благочиння.

На церковному подвір'ї свого архіпастиря зустріли місцеві діти та парафіяни, які привітали архієрея святковими словами, та піднесли владиці запашний коровай.

У храмі до архієпископ Іларіона звернувся настоятель протоієрей Володимир Стиньо, який підніс архіпастирю хрест, та запросив владику очолити святкове богослужіння.

За богослужінням архіпастрю співслужили: благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, настоятель храму протоієрей Володимир Стиньо та прибуле духовенство.

Разом з духовенством та паствою молились представники влади: народний депутат України Олександр Дехтярчук, голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, голова Дубенської районної ради Олександр Козак, голова об'єднаної територіальної громади Наталія Сорочинська.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

По завершені відправи духовенство та парафіяни хресною ходою вирушили до місцевого кладовища, де архієпископ Іларіон звершив чин освячення фігури Хреста Господнього. Також владика Іларіон освятив пам’ятний знак на могилі першого настоятеля – протоієрея Феофіла Семетила.

Прес-служба Рівненської єпархії