joomla

31 грудня, у 30-у неділю після П’ятидесятниці, перед Різдвом Христовим, святих отців, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне.

За літургією владиці співслужив намісник Пересопницького чоловічого монастиря ігумен Григорій (Нерета) та соборне духовенство.

Архієреське богослужіння транслювалось в прямому ефірі телеканалу «Рівне 1».

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

Помолились також за упокій убитих на Донбасі воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави, та всіх загиблих на Майданах.

Після запричасного стиха, з благословення архієпископа Іларіона, клірик кафедрального храму протоієрей Миколай Капітула звернувся до вірян з повчальним словом.

Прикінці відправи був відслужений молебень, під час якого владика Іларіон прочитав молитву на початок Нового року.

Потім архієпископ Іларіон привітав духовенство та парафіян з наступаючим громадським Новим роком, та відзначив подружжя Олександра Петровича та Галини Григорівни Лецкалюк Архієрейською благословенною грамотою.

Прес-служба Рівненської єпархії