joomla

З благословення архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона, у неділю 11 лютого з території Свято-Миколаївського монастиря у м. Дубно, в зону проведення АТО з гуманітарною допомогою вирушили капелани та волонтери Рівненської єпархії.

Так як вдалося зібрати чимало допомоги, було прийнято рішення розділилась на дві групи.

В складі першої перебували: Дубенський міський благочиний протоієрей Василь Лозинський, протоієрей Василь Сидорук та заступник голови ГО «Елеос-Рівне» Юрій Качан.

У сладі другої: намісник Свято-Миколаївського монастиря м. Дубно ігумен Меркурій (Бікіра), ієрей Тарас Гордійчук, волонтери та активісти - Юрій Новосад і Руслан Мосійчук.

Перша група відвідала наших військовослужбовців з батальйону «Донбас», де несе службу наша землячка Галинка Клемпоуз (псевдо «Перлинка»), яка була волонтером на початку війни, а зараз пішла на контракт ЗСУ. Також по дорозі відвідали наших військовослужбовців з м. Дубно, де відслужили молебень за мир та Україну (місто Мирноград).

Наступним місцем зупинки було прифронтове місто Авдіївка. Наші капелани передали гостинці захисникам, а також офіцерам групи «Cimic Авдіївка» дитячі речі та іграшки, які були зібрані в рамках міської загальношкільної акції «Діти-дітям» ініційованої парламентом дітей м. Рівне.

Потім завітали до наших захисників у прифронтове місто Мар'їнка, де зустріли волонтерів з м. Київ, зокрема голову всеукраїнської мережі «Елеос-Україна» протоієрея Сергія Дмітрієва.

Останім пунктом було місто Волноваха, де передали гостинці ігумену Макарію (Дядюсю)

Друга група вранці 12 лютого дістались до 24 бригади імені Данила Галицького у с. Зайцеве. Військовим бригади волонтери залишили буржуйку, продукти, теплі речі, ковдри, дитячі малюнки та прапор. Тоді ж вирушили до 95 бригади у Верхньоторецьке. Наступною зупинкою було м. Покровськ, де завітали до дитячого притулку «Отчий дім» та будинку сімейного типу. Добровольців діти радо зустрічали та навіть щедрували, адже не вперше бачать та отримують подарунки від наших земляків.

На прикінці поїздки відвідали грузинський батальйон на Світлодарській Дузі, та передали гостинці.

Юрій Качан