joomla

Паломницький центр «Воскресіння» з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона запрошує з 05 по 18 серпня 2019 року в цікаве ПАЛОМНИЦТВО ДО СВЯТИНЬ ГРЕЦІЇ (Корфу, Метеори, Панагія Ксенія, Салоніки) з відвідуванням АФОНУ для чоловіків і КРУЇЗОМ НАВКОЛО АФОНУ для жінок. Також під час паломницького туру буде можливість відвідати Рильський монастир в Болгарії та відпочити на Егейському морі.

ГРЕЦІЯ – древня православна країна, яка славиться великою кількістю монастирів і храмів, котрі розповідають кожному, хто хоч раз побував тут про славетну історію Древньої Елади. 98 % населення країни є православними християнами. Елладська Православна Церква – одна з найвпливовіших у православному світі, а Греція – єдина країна, в якій Православ'я закріплене в Конституції як державна релігія. Церква в грецькому суспільстві відіграє важливу роль, а віра є невід'ємною частиною культури.

Хрещення в цій країні вважається обов'язковим. Шлюб не визнається державою, якщо він немає церковного благословення. Релігійні свята зведені до рангу державних. А день народження для грека – подія менш важлива, ніж день небесного покровителя. Професійні свята відзначаються в день пам'яті святих покровителів професій.

Без перебільшення можна сказати, що Греція переповнена, наче перлами, святими місцями. Кожен її куточок освячений подвигами великих подвижників, окроплений кров’ю святих мучеників та сповідників як древніх святих вселенського масштабу, починаючи від святих апостолів Петра і Павла, Андрія Первозванного, великомученика Димитрія Солунського і великомучениці Варвари, святителя Спиридона Триміфунтського, преподобних отців афонських, преподобних Афанасія та Іоасафа Метеорських, преподобного Діонісія Олімпійського, так і сучасних подвижників благочестя християнського, таких як преподобні Паїсій Святогорець та Арсеній Кападокійський і багатьох інших святих угодників Божих.

Окремо серед святих місць Греції слід згадати про СВЯТУ ГОРУ АФОН. Велике враження справляють афонські святині на кожного, хто прибуває на Святу гору, здається, що саме тут Небо розмовляє із землею. Для православних усього світу гора Афон – одне з головних святих місць, земний уділ Божої Матері. Сотні паломників прибувають щодня до цього райського куточку, щоб насититись тією невимовною благодаттю Божою і прикластися до великої кількості святинь, що знаходяться в кожному з 20 монастирів Святої Гори.

Афонський півострів є благословенною землею, оскільки його стежками ступали колись ноги Пресвятої Богородиці. Її благословення досі відчувається і невідступно перебуває на Святій Горі.

Програма паломницького туру:

1-й день, 05 серпня. Понеділок.

18.00 год. Зустріч у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне. Молебень. Переїзд Рівне – Луковіт (Болгарія).

2-й день, 06 серпня. Вівторок.

Поселення та ночівля в готелі Amigos (Луковіт)

3-й день, 07 серпня. Середа.

Сніданок. Відвідування РИЛЬСЬКОГО МОНАСТИРЯ в Болгарії.

Рильський монастир — найбільший ставропігійний чоловічий монастир Болгарської Православної Церкви. Монастир у Кюстендильській області Болгарії, на північному заході гірського масиву Рила. Заснований в десятому столітті святим Іоаном Рильським у верхів'ях річки Рильська (ліва притока річки Струма) на висоті 1147 м над рівнем моря. Рильський монастир є однією з найважливіших культурних пам'яток Болгарії. У 1983 році був включений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Переїзд до Греції. Розміщення в готелі Galaxy Hotel ***.

На фото: Рильський монастир 

4 день. 08 серпня. Четвер.

Сніданок.

Для жінок: Сніданок. Відпочинок на березі Егейського моря. Вечеря. Ночівля в  Galaxy Hotel *** 

Для чоловіків: ПОЇЗДКА ДО СВЯТОЇ ГОРИ АФОН (додаткова оплата).

Свята Гoрa Афoн – це найбільший у світі осередок православного чернецтва, шанований як земний Уділ Богородиці. На території унікальної чернечої республіки, населення якої представлене виключно чоловіками, розташовані 20 монастирів і 12 скитів. Майже двотисячолітня історія християнства на Афоні увібрала в себе багато великих імен і подій. У I столітті, через кілька років після Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа, явлення Божої любові визначило долю і майбутню історію Афонського півострова: його відвідала Сама Пресвята Богородиця.

Тут, починаючи з IV століття, не припиняється чернече життя і молитва. Скільки святинь зосереджено на цьому чудовому півострові! Скільки у кожному монастирі, у кожному скиту чудотворних ікон і мощей православних святих угодників Божих! Безумовно, щоб усвідомити духовну велич Афону, обов’язково слід тут побувати, відчути на власному досвіді ті трепетні переживання та побачити сучасний побут ченців-святогорців, благочестиве життя яких кардинально відрізняється від життя теперішнього секуляризованого розбещеного світу.

 На фото: Свята Гора Афон

          5 день. 09 серпняП'ятниця.

Для жінок: Сніданок. Відпочинок на березі Егейського моря. Вечеря. Ночівля Galaxy Hotel *** 

Для чоловіків: СВЯТА ГОРА АФОН.

На фото: Монастирі Афону

6 день. 10 серпня. Субота.

Для жінок: Сніданок. КРУЇЗ УЗДОВЖ АФОНУ, під час якого буде можливість побачити монастирі Афону з моря на відстані 500 метрів (додаткова оплата). Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel ***

Для чоловіків: Повернення з Афону (в обідню пору). Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel ***

На фото: Монастирі Афону

7 день. 11 серпня. Неділя.

Сніданок. Паломництво в МЕТЕОРИ. Відвідування двох діючих наскельних монастирів та іконописної майстерні.

Наскельні монастирі Метеори входять до списку 20 найвизначніших місць світу. Цей чернечий центр було утворено близько X ст. і з тих пір історія його не переривалася.

Неординарність Метеор полягає в поєднанні феноменального природного ландшафту з творінням людських рук. Грандіозні скелі, що височіють на рівній поверхні у Фессалійській долині, сягають висоти 400 метрів, що само по собі є дуже рідкісним явищем у природі. Ці дивні, ніби повислі в повітрі скульптури, отримали назву Метеори (від грецького “метеорос” – ті, що висять в повітрі). Метеори належать до найбільш відвідуваних місць паломництва для християн.

Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel ***

  

На фото: Наскельні монастирі Метеори

8 день. 12 серпня. Понеділок.

Паломництво на острів КОРФУ (ДЕНЬ ВИНОСУ МОЩЕЙ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМІФУНТСЬКОГО)

Однією з найбільших святинь цього острова є нетлінні мощі святителя Спиридона Триміфунтського, які зберігаються в храмі на його честь. Тіло святого Спиридона має постійну температуру: 36,6 градусів. У нього росте волосся і нігті. У Православному світі він шанується як «святий, що ходить» – оксамитові черевички, одягнені на його ступні, зношуються, і кілька разів на рік їх замінюють новими. Зношені черевички розрізають на частини і як велику святиню передають віруючим.

Священнослужителі храму розповідають, що бували випадки, коли ключ просто не може відкрити замок на раці. І тоді священики знають - святого тут просто немає, він ходить по острову. Неодноразово науковці з усього світу досліджувала його нетлінні мощі, однак біофізики та біохіміки завжди лише розводили руками. Немає іншого пояснення, окрім чуда, яке може на власні очі побачити кожний паломник.

Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel *** 

На фото: острів Корфу 

9-й день. 13 серпня. Вівторок.

СніданокПаломництво до ПОЯСУ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ (МОНАСТИР ПАНАГІЯ КСЕНІА) 

Вранці ми відправимося в східну частину Греції, в одне з найвідоміших і улюблених паломницьких місць - в монастир Панагія Ксеніа. Тут зберігається чудотворний образ Пресвятої Богородиці і сім ковчегів із святими мощами угодників Божих. Але головною святинею обителі Панагія Ксенія, поряд з чудотворним однойменним образом Богородиці, є Пояс Пресвятої Владичиці - дар Афонського Ватопедського монастиря. Він зберігається в срібному ковчезі, на якому викарбувана дата - 1522 рік. Паломники можуть спокійно, без суєти, не поспішаючи, прикластися до великої святині та помолитися перед нею. 

Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel ***  

 

На фото: Монастир Панагія Ксенія 

10 день. 14 серпня. Середа.

Сніданок. Паломництво в САЛОНІКИ.

Салоніки – друге за величиною місто Греції. Воно по праву вважається одним з найкрасивіших міст країни. Під час паломництва до Салонік ми відвідаємо храм святого великомученика Димитрія Солунського, небесного покровителя міста Салоніки. В храмі знаходиться рака з його нетліними мощами, а також мощі св. Анастасії і св. Григорія, митрополита Іраклії. Під вівтарем збереглася крипта, куди був ув’язнений св. Димитрій і де він прийняв мученицьку смерть. Теж буде відвідано храм святої Софії, де зберігаються мощі св. Василія, митрополита Фессалонійського та кафедральний собор св. Григорія Палами, де зберігаються його нетлінні мощі.

Також в цей день буде відвідано монастир Іоана Богослова в Суроті, де похований один з найбільш шанованих грецьких святих і духовних світил народу XX століття преподобний Паїсій Святогорець.

Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel *** 

На фото: Храми в Салоніках

11 день. 15 серпня. Четвер.

Сніданок. Відпочинок на морі. Вечеря. Ночівля в Galaxy Hotel *** 

12 день. 16 серпня. П'ятниця

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд на територію Болгарії. Поселення та ночівля в готелі Amigos (Луковіт).

13 день. 17 серпня. Субота.

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до України через Румунію.

14 день. 18 серпня. Неділя.

Повернення до Рівного.

Пожертва: 550 Євро

У вартість туру входить:

проїзд комфортабельним автобусом (Рівне – Болгарія – Греція – Болгарія – Рівне);

   - всі трансфери по програмі;

   - послуги дипломованого гіда;

   - проживання в готелях;

   -   харчування (сніданки та вечері в Греції; сніданки в Болгарії);

   -  медичне страхування;

У вартість туру не входить:

-  вхідні квитки (15 Євро – квиток на паром Ігумениця-о. Корфу-Ігумениця; відвідування двох монастирів Метеори – 6 Євро);

-  круїз для жінок уздовж Афону 

поїздка чоловіків до Святої Гори Афон (ціна залежить від кількості чоловіків у групі);

     Місця в автобусі розподіляються згідно дати отримання коштів у повній вартості подорожі

Запис та довідки за телефонами:

+38 (097) 481-89-20 протоієрей Миколай Капітула;

+38 (097) 639-71-36 протоієрей Василій Рудніцький