joomla

Свято Матері, яке відзначається у другу неділю травня, має глибокий символізм та духовну основу. Саме тому цей день по-особливому наповнений у недільній школі Свято-Покровського собору м.Рівного, у якій з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона 13 травня було проведено свято Матері.

У цей день з 10 до 12 год для дітей–вихованців недільної школи було організовано майстер-класи: з виготовлення вітальних листівок, букетів-орігамі, солодкого «сувенірного» печива. Особливим був кулінарний майстер-клас, на якому діти готували частування для своїх мам - бутерброди та вареники.

О 12 годині розпочався концерт, лейтмотивом якого стала триєдина сутність свята – вітання рідної мами, пошанування Матері Божої та нашої рідної України-неньки. Чудовий концерт, який підготувала керівник недільної школи Мирослава Хоміцька з вихованцями, тривав годину. Програму склали твори-молитви до Божої Матері, пісні про Україну і, звичайно, вірші та пісні про маму. Знайшлось місце і веселій пісні, і навіть жартівливій інсценізації. Приємно, що старша і молодша групи хору недільної школи готували кожен свою програму. Під склепінням собору урочисто звучало «Ми ніколи не зречемося рідної мови…» та душевно-зворушливо – «Мамині очі»… Сльози на очах матерів та бабусь – від розчулення і вдячності, від усвідомлення великого щастя материнства та великої відповідальності за це перед Богом. Спільна пісня «Україна – це ми!» об’єднала усіх учасників свята, наприкінці якого кожна мама отримала подарунок-сюрприз від своєї дитини, виготовлений власноруч на майстер-класах.

І ще одна особливість цього свята – його родинність. Адже присутніми на ньому були не лише мами вихованців недільної школи, а й татусі, бабусі та дідусі. І всі разом у родинному колі завершили свято спільним частуванням, яке, як вже ми згадували, готували разом з дорослими діти.

Інна Кіндрат