joomla

15 червня, у другій половині дня, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звершив чин освячення хреста і наріжного каменя під будівництво нового храму на честь Пресвятої Тройці в с. Привільне Дубенського району.

Традиційно архієрея зустріли жителі селища, які віручили владиці запашний коровай і квіти.

Під час чину освячення архієпископу Іларіону співслужили: благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, намісник Гурбинського чоловічого монастиря ігумен Онуфрій (Ляда), настоятель місцевої парафії священик Сергій Янчук та запрошене духовенство.

На освячені були також присутні представники місцевої влади: голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, голова Дубенської районної ради Олександр Козак, голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк, жителі та гості селища.

Після освячення владика Іларіон звернувся до усіх присутніх із словами проповіді та вітань. Архіпастир подякував усім жертводавцям, які долучилися і будуть надалі допомагати до зведення нового храму.

Наостанок, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, архієпископ Іларіон відзначив ряд активних парафіян і меценатів меделлями «За жертовність і любов до України», а також Архієрейськими благословенними грамотами.

Прес-служба Рівненської єпархії