joomla

Із спільної молитви 26 серпня у Рівному розпочалась урочиста Академія із нагоди Дня міста. Проходив захід у Міському будинку культури.

На запрошення міського голови Рівного Володимира Хомка, до урочистостей долучився архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владику супроводжував прес-секретар Рівненської єпархії, протоієрей Василій Рудніцький.

Розпочалася урочиста Академія із міжконфесійної молитви. Архієпископ Іларіон разом із священнослужителями УАПЦ, УГКЦ, РКЦ та предстаниками протестанських церков Рівного прочитали молитву Господню «Отче наш...».

Далі рівнян і гостей свята привітав міський голова Рівного Володимир Хомко та його заступники, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, секретар міської ради Сергій Паладійчук, а також представники делегацій міст-побратимів Рівного з Польщі та Грузії.

Також під час урочистої Академії відбулася церемонія вручення звання «Почесний громадянин міста Рівного», відзнак «За заслуги перед містом» та міської Премії у галузі народного мистецтва імені Василя Павлюка.

Завершився захід святковим концертом із нагоди Дня міста.

Прес-служба Рівненської єпархїї