joomla

10 вересня, делегація Української Православної Церкви Київського Патріархату, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, відвідала Республіку Польща.

До складу делегації увійшли: в.о. Екзарха Європи, голова УЗЦЗ архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

На запрошення Посла України у Республіці Польща Андрія Дещиці, архієреї взяли участь в урочистому прийнятті з нагоди 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчі державності України. Заходи відбулися у Варшаві.

Під час урочистостей архієпископ Іларіон, від імені Святійшого Патріарха Філарета, привітав українців із цими датами та відзначив посла України у Польщі Андрія Дещицю Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня.

У свою чергу Посол України подякував архієреям за візит, а Його Святості за високу церковну відзнаку. Андрій Богданович висловив сподівання, що вона стане для нього стимулом для нових звершень в ім'я України та побожного Українського народу.

Прес-служба Рівненської єпархії