joomla

13 вересня 2018 року, в день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородицi, відбулася щорічна Всеукраїнська проща в присілку Заглина Львівської області на місці чудесного явлення Пресвятої Богородиці.

Цьогоріч на Божественну літургію, з якої розпочалася проща, прибуло понад 5 тисяч вірян з Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської, Тернопільської та інших областей України. Богослужіння очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

На святому місці керуючого єпархією зустрічали заступник голови Львівської облдержадміністрації Мар'яна Вільчинська, голова Жовківської районної державної адміністрації Надія Щур, заступник голови Жовківської районної ради Алла Жук.

За Божественною літургією митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію співслужили запрошені на святкування ієрархи: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архиєпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архиєпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Коломийський і Косівський Юліан та єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

У числі духовенства владиці Димитрію співслужили: благочинний єпархії, секретар Львівського єпархіального управління протоієрей Володимир Бачинський, ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, благочинний Львівського благочиння протоієрей Ярослав Дуда, намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на постанських могилах ігумен Онуфрій Ляда, декан Золочівського благочиння протоієрей Володимир Легкий, декан Буського благочиння протоієрей Петро Салабай, декан Бродівського благочиння протоієрей Василій Шира, декан Радехівського благочиння протоієрей Зеновій Середницький, декан Жовківського благочиння протоієрей Стефан Кіндрат, декан Городоцького благочиння протоієрей Роман Шак, декан Перемишлянського благочиння протоієрей Олег Коваль, головний редактор єпархіальної православної інтернет-радіостанції "Град Лева" протоієрей Віктор Кайда, завідувач канцелярії Львівського єпархіального управління ієрей Артемій Бабленюк, ієрей Назарій Тишинський, протодиякон Семен Пігура, диякон Володимир Віняр, диякон Андрій Кучкуда та ін. священики і диякони.

За богослужінням також молилося багато священиків Львівської та сусідніх єпархій, що прибули на святкування, звершуючи духовну опіку над своїми парафіянами.

У повному складі за літургією молилися студенти Львівської духовної школи.

Співи богослужіння виконував львівськиц чоловічий октет "Орфей".

До Таїнств Сповіді та Святого Причастя приступили понад триста вірян.

Після завершення Літургії Архіпастир виголосив проповідь.

Зі словом вітання до прочан звернулася заступник голови Львівської облдержадміністрації Мар'яна Вільчинська.

Насамкінець Високопреосвященний митрополит Димитрій з ієрархами та духовенством спустилися до цілющого джерела, проспівали молитву до Божої Матері "Царицне моя Преблагая..." та скуштували джерельної води, надавши благословення усім учасникам прощі.

Прес-служба Рівненської єпархії