joomla

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона 23 вересня 2018 року розпочався навчальний рік у Недільній школі Свято-Покровського собору м. Рівне звершенням Божественної літургії, під час якої співав дитячий хор під керівництвом Мирослави Хоміцької, а всі присутні мали змогу посповідатися та причаститися.

Після завершення Літургії з повчальним словом до всіх присутніх звернувся прот. Петро Мартинюк, який поблагословив дітей та вчителів на добрий початок навчального року і відкриття занять у Недільній школі, перше з яких було проведено у цей же день.

Традиційно проходив і запис діток до школи, які були розподілені по класах згідно віку та знань Закону Божого, а також було вирішено кожному класу, а всього їх дев’ять, присвоїти назву, яку оберуть самі діти, зокрема: «Ангелята», «Лампада», «Фіміам», тощо.

Було озвучено і розклад занять, які будуть проходити щосуботи та щонеділі, а також у ці дні о 14:00 проходитимуть і репетиції дитячого хору.

У Недільній школі діти пізнаватимуть ази Біблійної науки та будуть виховуватися на прикладах життя Святих, які були носіями живої віри, яка має зароджуватися і в дитячих серцях, а головне, усе буде розпочинатися і закінчуватися молитвою.

Окрім того, будуть проводитися і заняття в художній майстерні, і майстер класи з кулінарного мистецтва, і робота з психологом, а також паломництва, фестивалі, ярмарки.

З благословення архієпископа Іларіона чаювання у Недільній школі буде проходити, виключно, в трапезній собору, що схвально було сприйнято дітками та батьками. Тому все закінчилося спільним чаюванням та загальною світлиною.

А також, слід зазначити, що дітки Недільної школи, гуртуючись під час занять, спільних заходів та Євхаристії, єднаються у православну спільноту, яка становить повноту громади Церкви, вцілому.

І хочеться сподіватися, що з наших діток виростуть добрі християни та хороші прихожани Православної Церкви.

Учительський колектив Недільної школи
«Премудрість Божа» Свято-Покровського собору м.Рівне